ΕΛΛΑΔΑ

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Λάρισας

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες της Λάρισας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τουςαυτή την εβδομάδαοι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι αναμένεται να βγάλουν στους δρόμους του νομού τα τρακτέρ τους.

Πατάει «γκάζι» στις κινητοποιήσεις της η Ενωτική Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και κλιμακώνει τον κύκλο των κινητοποιήσεων που εξελίσσονται εδώ και ένα μήνα σε όλο τον νομό, με επαρχιακά συλλαλητήρια.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας, Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να του θέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματά τους.

Κλείνοντας τον κύκλο των επαρχιακών συλλαλητηρίων στον νομό, την Τετάρτη (2/12) θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη στα Φάρσαλα και όπως έχει αποφασιστεί κατά την διάρκεια της πανθεσσαλικής σύσκεψης Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων, μετά την ολοκλήρωση του, τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα Φάρσαλα «στήνοντας μπλόκο ενάντια στον προϋπολογισμό που θα συζητιέται στη Βουλή».

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου -όταν και ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό- θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς στο οποίο καλούνται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής να συμμετέχουν «ώστε να δώσουμε μαζική, μαχητική και ενωτική απάντηση διεκδικώντας τα αιτήματα επιβίωσης όπως αυτά αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων» όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση το ΕΟΑΣΝΛ (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και προβλέπεται να πάρει πάνω από 200 εκατ. ευρώ από τους αγρότες με την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα εισοδήματα του 2015 (32 εκατομμύρια ευρώ), της προκαταβολής φόρου (79 εκατομμύρια ευρώ), την αύξηση κατά 12% των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, καθώς αυτόματα φέτος ανεβαίνουν ασφαλιστική κατηγορία και μεγαλώνει η εισφορά.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται επαρχιακές συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ ώστε να στηθούν μπλόκα και στις άλλες επαρχίες του νομού αλλά και να υπάρχει μαζική έξοδος τρακτέρ στις πλατείες των χωριών ώστε να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και συντονισμό με τις Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Ρoή Ειδήσεων