ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία: Σε εξέλιξη η πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή (photos-videos)

Γενική απεργία: Σε εξέλιξη η πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή (photos-videos)

Δυναμική είναι ηκινητοποίηση πολιτών και συνδικάτων εργαζομένωναπό τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μετά το κάλεσμα τωνΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥκαι ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κηρύχθηκε ενάντια σε νέοασφαλιστικό νομοσχέδιοκαι προϋπολογισμό.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης, Λευτέρης Παρτσάλης

Ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος για τη Βουλή η μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ.

sigkentrosi1B

Λίγο μετά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων από την Κλαυθμώνος σημειώθηκε επεισόδιο με αντιεξουσιαστές οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες.

Η πορεία προς τη Βουλή:

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Την κυβέρνηση δεν τη σώζει κανένας Λεβέντης

Παρών στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Τσίπρα, με τόσο νωπή λαϊκή εντολή, μόλις δυόμισι μηνών, να συναντά τη γενική κοινωνική κατακραυγή».

Πρόσθεσε επίσης ότι «την κυβέρνηση δεν τη σώζει κανένας Λεβέντης, ούτε τον Τσίπρα τον σώζει καμιά οικουμενική των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων».

Δείτε τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος:

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας μέλη του ΠΑΜΕ, όπου το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης» τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα».

Η επιλογή για τον λαό μας, επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι μία: αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα.

poreia pame3B

Λίγο αργότερα, οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή και παρέμειναν για λίγη ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

sigkentrosi7B

Η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή:

Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στην Πατησίων όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες κοντά στα Χαυτεία. Το επεισόδιο έληξε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Πατησίων από Αλεξάνδρας, η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος των λουλουδάδικων και η κάθοδος από το Χίλτον, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού.

poreia pame10B

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην γενική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας πργματοποιούν οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Δείτε ΕΔΩ ποια δρομολόγια του ΟΣΕ ματαιώνονται σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ σήμερα, Πέμπτη (3/12/2015), αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, η ΟΛΜΕ και ο Δικηγορικός Συλλόγος της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ απήυθυναν κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Καμάρα και στην πλατεία αγίας Σοφίας οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και αστικά λεωφορεία κινούνται μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις