ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής επιχείρηση με συμμετοχή του Λιμενικού - Κατασχέθηκαν πάνω από 13 τόνοι κάνναβης (pics)

Διεθνής επιχείρηση με συμμετοχή του Λιμενικού - Κατασχέθηκαν πάνω από 13 τόνοι κάνναβης (pics)

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στην Μεσόγειο θάλασσα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές Cuerpo Nacional de Policia (CNP) and Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), το M.A.O.C.-N1 και την Europol, συνέδραμε τις Ιταλικές Αρχές στον εντοπισμό φορτηγού πλοίου που μετέφερε περισσότερούς από 13 τόνους κάνναβης.

Το φορτηγό πλοίο M/V MUNZUR με σημαία Παναμά εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης (2/12) στη θαλάσσια περιοχή 10ν.μ. από τις νοτιοανατολικές ακτές της νήσου Pantelleria Ιταλίας να μεταφέρει περισσότερους από 13,5 τόνους κάνναβης. Τα 11 μελή του πληρώματος Ουκρανικής και Γεωργιανής εθνικότητας συνελήφθησαν.

Η συντονιστική δομή της εν λόγω διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Libeccio International» που συγκροτήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, πλαισιώθηκε από αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Ισπανίας και της Europol και από τον Ιούνιο του 2015, έχει αποφέρει την κατάσχεση συνολικά 60 τόνων κάνναβης και τη σύλληψη 46 ατόμων.

Η εν λόγω διεθνής δράση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του ενάντια σε κάθε μορφή οργανωμένης εγκληματικότητας και ιδιαίτερα της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσόγειο θάλασσα.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery.

Σχετικές ειδήσεις