ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι «πενταμηνίτες»

Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι «πενταμηνίτες»

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έχουν στήσει τις σκηνές τους, εργαζόμενοι στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους,των οποίων η σύμβαση έληξε στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι συγκεντρωμένοι κατασκήνωσαν στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, έξω από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας και ζητούν την επανατοποθέτησή τους στις θέσεις που κάλυπταν.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί, αν και πλέον δεν έχουν «να περιμένουν και πολλά» όπως λένε, αλλά θέλουν όσο είναι δυνατό το ζήτημα τους να γνωστοποιηθεί.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια εργαζόμενη στα πεντάμηνα προγράμματα, η σύμβαση της οποίας έληξε, αναφέρει ότι πλέον οι περισσότεροι έχουν θέμα επιβίωσης και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα τους άμεσα. «Έχω 3 μικρά παιδιά και είμαι πλέον άνεργη όπως και ο άντρας μου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», εξηγεί.

Στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εργάζονται 32.000 άνθρωποι και οι θέσεις που κάλυπταν, όπως υποστηρίζουν, ήταν θέσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αν χρειαστεί «θα κάνουμε Χριστούγεννα στο δρόμο» προειδοποιούν οι συγκεντρωμένοι και σχεδιάζουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σχετικές ειδήσεις