ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Προσοχή! Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη (16/12/2015) οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) μετά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων κατά τριών ελεγκτών που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο φύλαξης των εργαζομένων.

Το επιβατικό κοινό πρέπει να «οπλιστεί» με υπομονή, καθώς Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 21:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τους ελεγκτές χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό την ώρα που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στον εργασιακό τους χώρο.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι θα αποσυρθούν οι εργαζόμενοι από τον έλεγχο των εισιτηρίων εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Εξάλλου, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα θύματα του ξυλοδαρμού «είναι εργαζόμενοι - οικογενειάρχες που ασκούν τα καθήκοντά του ελεγκτή εισιτηρίων, έναντι ενός σταθερού μισθού και δεν έχουν καμία επιπλέον αμοιβή, που να σχετίζεται με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούν ή τον αριθμό των προστίμων που επιβάλλουν στο δίκτυο των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς».

Ρoή Ειδήσεων