ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρόσφυγες στο Χόκεϊ αλλού οι μετανάστες κι όποιος φύγει - φύγει!

Οι πρόσφυγες στο Χόκεϊ αλλού οι μετανάστες κι όποιος φύγει - φύγει!

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά προσφύγων στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο εύκολα…

Και δεν ευθύνεται μόνον γι’ αυτό η προετοιμασία του γηπέδου. Τα συνεργεία καθαριότηταςδουλεύουν ακατάπαυστα, ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος να δεχθεί σήμερα τους πρόσφυγες, με δεδομένο μάλιστα πως το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο θα πρέπει να απελευθερωθεί σήμερα.

«Σε αγώνα δρόμου θα επιδοθεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να ετοιμάσει το Κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν το Σάββατο (19/12/2015)», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Mega, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Όπως υποστηρίξε: «Είναι σα να πέρασε τσουνάμι… Διεμήνυσα στον κύριο Μουζάλα που βρίσκεται στην Ευρώπη ότι πρέπει να τελειώνει με την απομάκρυνση των μεταναστών σήμερα και μου είπε ότι το φροντίζει. Έχουμε σε ετοιμότητα ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και ότι άλλο χρειαστεί προκειμένου να μη γίνουμε ρεζίλι στην Ευρώπη». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιον, είναι σαν να πέρασε «τσουνάμι» από το Τάε Κβον Ντο!

Αλλού οι μεν, αλλού οι δε

Η διαδικασία μεταφοράς γίνεται σύνθετη καθώς σύμφωνα με το βασικό σχέδιο, αλλού θα μεταφερθούν οι μετανάστες, αλλού οι πρόσφυγες και… όποιος προλάβει φεύγει!

Βασική προτεραιότητα είναι να φιλοξενηθούν στο γήπεδο του Χόκεϊ κυρίως γυναίκες με παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα δέσμευση της κυβέρνησης, ο χώρος παραχωρείται για φιλοξενία μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2016.

Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο

Ως εκ τούτου η μεταφορά των ανθρώπων γίνεται υπό την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Κι ενώ τα πράγματα στην Αθήνα εξελίσσονται στην «κόψη του ξυραφιού», δύο ακόμη λεωφορεία από την Ειδομένη αποβίβασαν γύρω στους εκατό ανθρώπους για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πού θα μεταφερθούν.

Επιπλέον, νωρίς σήμερα το πρωί τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά αποβίβασαν ακόμη 1703 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη.

Αντιδρά η ΚΕΔΕ

Παρά την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των Δημάρχων της Νοτιοανατολικής Αττικής με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σε ότι αφορά στην διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Επίσης, για την ΚΕΔΕ η επιλογή των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και του Ελληνικού, είναι λάθος.

Σχετικές ειδήσεις