ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στην Κρήτη: τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στην Κρήτη: τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις μετακινήσεις τους.

Στη Κρήτη αναμένεται επιδείνωση καιρικών φαινομένων, από την Πέμπτη (31/12/2015) ως και την Παρασκευή (01/01/2016), με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και στα ημιορεινά του νησιού.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης οι πολίτες ενημερώνονται πως:

-Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.