ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους - Δραματικές εκκλήσεις από τους συγγενείς

Μεσολόγγι: Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους - Δραματικές εκκλήσεις από τους συγγενείς

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων διάσωσης στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό του 40χρονου και του 35χρονου που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ - ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 40ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (04/01) ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες, για τους δύο φίλους που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης στην περιοχή Πεντάλοφου Μεσολογγίου, χωρίς ν' αφήσουν κάποιο ίχνος πίσω τους.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να σηκωθεί ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο θα πραγματοποιήσει εναέριες έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών.

exafanisi

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια ανώτερου αξιωματικού που μιλώντας χθες, Κυριακή, στο Mega, τόνισε ότι «βαδίζουμε στα τυφλά» καθώς δεν η αστυνομία δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια της.

Αυτό που γνωρίζει είναι ότι οι δύο άνδρες, διασκέδαζαν σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου, απ' όπου έφυγαν με αυτοκίνητο λίγο μετά τις 4 το πρωί και γύρω στις 5 το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην Αστυνομία είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά εννέα λεπτών στο κλείσιμο του ενός και κατόπιν του δεύτερου κινητού τηλεφώνου.

Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι, κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.

aitoliko

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με μάρτυρες από το μπαρ, οι δύο άνδρες είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, γι' αυτό κι εκφράζονται φόβοι ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε μέσα στο Αχελώο, όπου και εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών.

Το τροχαίο λοιπόν είναι το ένα σενάριο, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος που να οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.

Το δεύτερο, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, αφορά την πιθανότητα οι δύο άντρες να έγιναν μάρτυρες κάποιου παράνομου περιστατικού και κάποιοι να τους «εξαφάνισαν» λόγω αυτού.

aitoliko2

Οι έρευνες

Οι αρχές από το Σάββατο ερευνούν διεξοδικά τον ποταμό, με δύτες και βάρκες, αναγκάστηκαν όμως χθες Κυριακή να σταματήσουν τις έρευνες λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα άρχισαν και πάλι τις έρευνες στον Αχελώο, ενώ αυτές αναμένεται να ενισχύσει ένα ελικόπτερο της αστυνομίας με ειδική θερμική κάμερα.

Παράλληλα, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν τις δικές τους έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, την επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού καθώς και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, σε μια περιοχή όπου φαίνεται να κινήθηκαν οι δύο άντρες.

Η δραματική έκκληση της μάνας

Η μητέρα ενός από τους δύο αγνοούμενους, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι, να το καταθέσει.

«Θερμοπαρακαλάω όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται να μην είδε κάτι, κάποιος... να βγει να το πει, να μην έχει να φοβηθεί τίποτα, τους θερμοπαρακαλάω για τα παιδιά... Να μας δώσουν μια πληροφορία, αν ξέρουν κάτι», τόνισε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του

Σχετικές ειδήσεις