ΕΛΛΑΔΑ

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες - Έρχονται μπλόκα τον Ιανουάριο

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες - Έρχονται μπλόκα τον Ιανουάριο

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ΠΑΣΥ στην Αρκαδία κι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Για το λόγο αυτό ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας πραγματοποιεί γενική συνέλευση την προσεχή Κυριακή 10 Ιανουαρίου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις εργασίες που θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Όπως επισημαίνουν, «στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ. Έρχεται το νέο Ασφαλιστικό, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ».

«Οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσει το ξεκλήρισμά μας» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Παράλληλα πυρετώδεις είναι και πάλι οι διεργασίες στον κάμπο Θεσσαλίας για αγροτικές κινητοποιήσεις, όπου οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης.

Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα από την «κόκκινη» Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) έγινε η προετοιμασία για τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μετά σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες της Θεσσαλίας θα αποφασιστεί ο χρόνος, το τόπος και η μορφή της κινητοποίησης, με ορατή πλέον την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τσαριτσάνη με συμμετοχή των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας, στην οποία αναδείχτηκαν τα προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους και έγινε αναφορά στα πρώτα κατασχετήρια που έλαβαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, λόγω οφειλών.

Την ίδια ώρα ξεχωριστά από τους «κόκκινους» αγροσυνδικαλιστές του κάμπου, ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και όσοι συσπειρώνονται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων. και Μελισσοκόμων.

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πανελλήνια συνάντηση στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία θα δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Συντονιστική Αγώνα Κρήτης, αλιευτικοί φορείς κλπ. Στόχος τους είναι να συντονίσουν τις προσπάθειές τους όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να είναι δυναμικές.

Σχετικές ειδήσεις