ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας - Τι λέει η αναισθησιολόγος (vid)

Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας - Τι λέει η αναισθησιολόγος (vid)

«Κάναμε τα πάντα όλοι οι γιατροί για να σώσουμε τη Μελίνα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν τα καταφέραμε. Σας το λέω με πόνο ψυχής. Επιστρέφω στο σπίτι, κοιτάζω την μικρή μου κόρη και κλαίω γιατί μου θυμίζει το 4χρονο κοριτσάκι που χάθηκε».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η αναισθησιολόγος στην εφημερίδα «Πατρίς» τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο. Η αναισθησιολόγος συμμετείχε στην επέμβαση που υποβλήθη η 4χρονη και κατά την οποία έφυγε τόσα τραγικά από την ζωή.

«Έγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά. Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί» συμπληρώνει η αναισθησιολόγος.

«Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια»

«Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Την διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο πανεπιστημιακό γεικό νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα».

Τα πιθανά αίτια του θανάτου

«Το αποδίδουμε, γιατί δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε», απάντησε η αναισθησιολόγος όσον αφορά τα πιθανά αίτια θανάτου.

Τι απαντά για την καταγγελία περί κλοπής πεθιδίνης

Σε βάρος της γιατρού εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για την κλοπή τον Μάιο πακέτου με πεθιδίνες από το ΠΑΓΝΗ.

Για την υπόθεση έχει γίνει ΕΔΕ ενώ η ίδια λέει ότι πήρε τα φάρμακα για να αντιμετωπίσει έναν οξύ πόνο από κολικό νεφρού και είναι απολύτως αναληθή τα όσα ακούγονται περί εξάρτησής της από ναρκωτικά.

«Η αλήθεια είναι μία και είναι αυτή που θα σας περιγράψω και έχει κατατεθεί και στην ΕΔΕ» λέει στην εφημερίδα «Πατρίς».

«Έχω εργαστεί για 20 και πλέον χρόνια στο ΠΑΓΝΗ και το νιώθω σαν το σπίτι μου. Τον Μάιο είχα πάει να επισκεφθεί μια ξαδέλφη μου που νοσηλευόταν και περνάω από το Αναισθησιολογικό για να ζητήσω κάποιο αναλγητικό φάρμακο, μπουσκοπάν ή κάτι άλλο, γιατί είχα κολικό νεφρού και πονούσα φρικτά. Όλοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Άνοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός. Είναι τραγικό να σε κατηγορούν για κάτι τόσο σοβαρό, για ναρκωτικά, για κλοπές και για όλα αυτά που λέγονται».

«Αν δεν ήμουν ξαδέλφη του Πολάκη, δεν θα γινόταν αυτός ο χαμός»

Η ίδια η αναισθησιολόγος είπε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Ποτέ δεν μου έχει προσάψει κανείς τίποτα για την δουλειά μου. Εχω καλές σχέσεις με όλους, είμαι συνεπής και ασφαλώς δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Ολος αυτός ο χαμός γίνεται γιατί είμαι πρώτη ξαδέλφη του αναπλ. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Είναι όμως δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσε ποτέ δικαιώματα μόνο και μόνο γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό;».

Ο διοικητής του νοσοκομείου για την 4χρονη

«Έπραξα ό,τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις» υποστήριξε ο εκτελών χρέη διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με την έρευνα για το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 4χρονης μετά από επέμβαση ρουτίνας

«Με το που έμαθα ότι το παιδί πήγε στην εντατική κινητοποιήθηκα» τόνισε.

Ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε «μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στη διοίκηση κάλεσα τους δύο νομικούς συμβούλους του νοσοκομείου και ζήτησα τη νομική τους άποψη σχετικά με το τι πρέπει να κάνω. Και οι δύο μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει μια προκαταρκτική εξέταση η οποία προηγείται της ΕΔΕ. Εάν αποδειχτεί ότι κάτι δεν έγινε σωστά, τότε γίνεται ΕΔΕ. Αυτό προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και αυτό έπραξα».

Σχετικά με την αναισθησιολόγο και την συγγενική σχέση που έχει με υπουργό ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι «Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα με τα οποία δεν ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρουν.»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην γιατρό είχε δοθεί αρχικά αναγκαστική άδεια και μετά αναρρωτική άδεια για άλλη υπόθεση που εκκρεμούσε και στην συνέχεια είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο. «Το νοσοκομείο έπραξε τα δέοντα. Υπάρχουν γνωματεύσεις ειδικών που λένε ότι είναι εξαίρετη συνάδελφος, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να μην δουλεύει» απάντησε ο κ. Χαλκιαδάκης.