ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της 4χρονης: Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να την ξυπνήσουν (vid)

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της 4χρονης: Μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να την ξυπνήσουν (vid)

Πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας που έχασε άδοξα την ζωή της κατά την διάρκεια επέμβασης για «κρεατάκια» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του πατέρα: «Μου είπαν ότι το παιδί σας προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε έχοντας κάνει δύο προσπάθειες. Παρουσίασε δύσπνοια και βρογχόσπασμα και ουσιαστικά δεν μπορούμε να την ξυπνήσουμε» αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του Mega o κ. Παρασκάκης.

«Ήταν ένα υγιέστατο παιδί» σημειώνει ο πατέρας της 4χρονης και τονίζει ότι το παιδί του δεν είχε εμφανίσει ποτέ αλλεργία και ότι τα αποτελέσματα του προεγχειρητικού ελέγχου ήταν καλά.

Όπως αποκάλυψε οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το παιδί τους έπαθε τρεις καρδιακές ανακοπές και ότι βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς και ότι δεν μπρούσαν να το ξυπνήσουν.

Τι αποκάλυψε η αναισθησιολόγος

Αντίθετη εικόνα δίνει η αναισθησιολόγος που πραγματοποίησε την νάρκωση για την επέμβαση σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης. Όπως υποστηρίζει, ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο κατά τη διάρκεια της νάρκωσης του παιδιού όσο και στη διαδικασία ανάνηψης.

Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης της μικρής Μελίνας ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου της.

Τι λένε οι γιατροί του ΕΣΥ Ηρακλείου για το θάνατο της Μελίνας

Θέση για την υπόθεση πήραν και οι γιατροί του ΕΣΥ Ηρακλείου που επισημαίνουν στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παράλληλα αναφέρουν ότι «είναι απαράδεκτο» ένα τόσο λυπηρό γεγονός να γίνεται «αντικείμενο εκμετάλλευσης εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες»

Ολόκληρη η ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Γιώργο Κωστάκη και τον Γραμματέα της Ένωσης Ευάγγελο Θαλασσινό:

«Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου εκφράζει τη λύπη της για την πρόσφατη απώλεια του άτυχου τετράχρονου κοριτσιού μετά από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του.

Ωστόσο, είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες ένα τόσο λυπηρό γεγονός. Τη στιγμή που η έρευνα, εκ μέρους της Διοίκησης του νοσοκομείου, είναι σε εξέλιξη, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και ακόμη δεν έχει προκύψει το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, κάποιοι είναι πρόθυμοι να ανακοινώσουν την ετυμηγορία.

Όλες οι ενδείξεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των ιατρών μετά την εμφάνιση της επιπλοκής, στο μέγιστο βαθμό, τόσο στο Βενιζέλειο αρχικά, όσο και στο ΠΑΓΝΗ στη συνέχεια, κάνοντας ότι ήταν δυνατό να αποτραπεί η δυσάρεστη εξέλιξη. Η στοχοποίηση ιατρών, που μάλιστα έχουν αποδείξει στο χώρο της εργασίας τους, την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους είναι απαράδεκτη.

Επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης άμεσα, χωρίς παρεμβάσεις που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την απόδοση των ευθυνών όπου υπάρχουν».

Σχετικές ειδήσεις