ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Με αλυσίδες η κίνηση στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Αχαΐας - Αιτωλοακαρνανίας

Κακοκαιρία: Με αλυσίδες η κίνηση στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Αχαΐας - Αιτωλοακαρνανίας

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται. Επίσης, λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο ορεινό δήμο Θέρμου της Αιτωλοακαρνανίας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω των χιονοπτώσεων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Πάτρα, το Αίγιο και το Διακοπτό, καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων μέσω Πτέρης και Διακοπτού - Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

Ακόμη, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, καθώς και στο δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.
Στην Αιτωλοακαρνανία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - 'Ανω Χώρας, από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Λημνίστας και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Αράχωβας, από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου.

Στο δήμο Θέρμου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις στις περιοχές Διασελάκι, Μελίγκοβα, Αμβρακιά, Δρυμώνα, Χαλίκι και Νεροχώρι.

Όμως, μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα.