ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κλειστά τα σχολεία στη Φθιώτιδα – Δείτε πού έχει φτάσει το χιόνι στη Λαμία (pics)

Καιρός: Κλειστά τα σχολεία στη Φθιώτιδα – Δείτε πού έχει φτάσει το χιόνι στη Λαμία (pics)

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλο το νομό Φθιώτιδας, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20/01/2016), με το νέο κύμα κακοκαιρίας να σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Το χιόνι στη Λαμία ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Στα βόρεια και δυτικά του νομού και ειδικά στις περιοχές προς Δομοκό και Καρπενήσι, το χιόνι φτάνει μέχρι και 20 εκατοστά.

Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς όλα τα σχολεία της Φθιώτιδας παραμένουν κλειστά εκτός από τα σχολεία στην περιοχή της Αταλάντης.

Στο εθνικό δίκτυο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου από το 110χλμ έως και το 125 της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, σημειώνεται έντονη χιονόπτωση χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα, αφού δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς και κρατούν τον δρόμο ανοιχτό. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες στο εθνικό δίκτυο από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι τη Λαμία.

Στο δρόμο, από Λαμία για Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα, από το 4ο εως το 50ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μόνο για μικρά αυτοκίνητα, ενώ έχει απαγορευτεί για όλα τα υπόλοιπα. Αλυσίδες χρειάζονται και στον δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα, από το 4ο εως το 23 χλμ, στο ύψος του Μπράλλου.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη χιονισμένη Λαμία

Δείτε εδώ σε ποιες περιοχές χιονίζει