ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ασφαλιστικό: Αγρότες - παραγωγοί έστησαν λαϊκή αγορά έξω από το υπουργείο Εργασίας

Νέο ασφαλιστικό: Αγρότες - παραγωγοί έστησαν λαϊκή αγορά έξω από το υπουργείο Εργασίας

Σε μια συμβολική κίνηση προκειμένου να τονίσουν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού που προωθεί η Κυβέρνηση και τους αφορούν, προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αγρότες - παραγωγοί.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, έχει στηθεί σήμερα το πρωί μια μικρή λαϊκή αγορά μπροστά από το υπουργείο Εργασίας απο αγρότες-παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως υποστηρίζουν.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προιόντα -συνολικά τριών τόνων- που έχουν στήσει στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Μόσχος, «μαζί με τους αγρότες που σήμερα βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους ζητάμε να μην προχωρήσει η αύξηση των εισφορών για να μην καταστραφούμε».

Ένταση επικράτησε με την αστυνομία την ώρα που προσπαθούσαν οι παραγωγοί να στήσουν τους πάγκους, ωστόσο έληξε χωρίς να υπάρει κάποια συνέχεια. Οι αγρότες - παραγωγοί παραμένουν έξω απο το υπουργείο, ενώ ορίστηκε συνάντηση για αύριο το μεσημέρι με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σχετικές ειδήσεις