ΕΛΛΑΔΑ

Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του Ασφαλιστικού (photos)

Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του Ασφαλιστικού (photos)

Την ώρα που η υπόλοιπη Ελλάδα κόβεται στα δυο από τα αγροτικά μπλόκα, το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από χιλιάδες διαδηλωτές που αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΩΣΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ PHOTO GALLERY TOY NEWSBOMB.GR ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Από το πρωί τους δρόμους της Αθήνας είχαν πλημμυρίσει χιλιάδες επιστήμονες, οι οποίοι βγήκαν για δεύτερη φορά στους δρόμους, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Ασφαλιστικό.

Το ραντεβού δόθηκε στις 11:30 το πρωί στα Προπύλαια, όπου περισσότεροι από 7.000 χιλιάδες μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και φοροτεχνικοί, οι οποίοι ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, φώναξαν ένα μεγάλο «όχι» στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από τα Προπύλαια, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας κι από κει στη Βουλή.

«Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Όλοι στο δρόμο για να αλλάξουμε το νόμο» και «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες», είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο ογκώδες συλλαλητήριο.

Λίγο μετά τις 13:00, ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίστατο στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης στα Προπύλαια, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προπηλακίστηκε από διαδηλωτές την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, αφού νωρίτερα πέρασε από το Υπουργείο Εργασίας. Λίγο μετά τις 14:30 το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άρχισαν σιγά-σιγά να δίνονται ξανά στην κυκλοφορία.

Επικίνδυνο το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

«Επικίνδυνο, αναξιόπιστο και φοροεισπρακτικό», χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι έχουν δηλώσει την απόφασή τους για δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να αποσυρθεί το νέο Ασφαλιστικό, που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, «στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση».

Σχετικές ειδήσεις