ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 28χρονος για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών

Συνελήφθη 28χρονος για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών

Ένας 28χρονος υπήκοος Μαλαισίας συνελήφθη, στην Καισαριανή, για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών- κλώνων, ενώ αναζητούνται δύο ομοεθνείς του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη με υπολογιστή και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε κάνοντας χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας. Από την έρευνα που έγινε, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα, που είχαν υποκλέψει από τις πρωτότυπες κάρτες των νομίμων κατόχων τους, τραπεζών του εξωτερικού, κατασκεύαζαν κάρτες- κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ειδικότερα, με τις κάρτες αγόραζαν κυρίως επώνυμα προϊόντα με υψηλή αξία μεταπώλησης.

Στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 πλαστές κάρτες και διάφορες αποδείξεις αγορών. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για την αποκάλυψη του συνόλου των παράνομων συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις