ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Ανοιχτό μόνο για ΙΧ το τελωνείο του Προμαχώνα

Μπλόκα αγροτών: Ανοιχτό μόνο για ΙΧ το τελωνείο του Προμαχώνα

«Ανοιχτό» μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από το πολύωρο «μπλοκάρισμα», που διήρκησε μέχρι λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος.

Αντίστοιχη θα είναι και η εικόνα αύριο, με πολύωρο κλείσιμο του τελωνείου από τις 12 και για έξι τουλάχιστον ώρες «ενώ οι νταλίκες δεν πρόκειται να περάσουν», επισήμανε ο ίδιος.

Τα μπλόκα που συντάσσονται με τη συνάντηση της Σίνδου, θα κλείσουν και σήμερα 18.00-21.00 το βράδυ τα κομβικά σημεία στα οποία έχουν στηθεί, ενώ δεν λείπουν και οι μετριοπαθείς, που προχωρούν σε μικρότερης διάρκειας αποκλεισμούς, ώστε να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Αύριο, τα μπλόκα που συντάσσονται με τη συνάντηση της Σίνδου δεν θα προχωρήσουν στους προαποφασισμένους αποκλεισμούς 12:00-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 το βράδυ, αφού όλοι δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για να «υποδεχθούν» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, που θα εγκαινιάσει στις 19.00 το βράδυ τη 26η Διεθνή Έκθεση Agrotica. Τα μπλόκα δώσανε ραντεβού στις 15.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το «παρών» τους θα δώσουν με τα καΐκια τους στο Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, οι παράκτιοι αλιείς της ευρύτερης περιοχής από τα Μουδανιά, μέχρι και την Κατερίνη, ενώ απεργία και συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο εξήγγειλαν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.