ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο γκάλοπ από FT: «Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες;»

Απίστευτο γκάλοπ από FT: «Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες;»

Κλίμα φίμωσης την Ελλάδας για το προσφυγικό ζήτημα καλλιεργείται διεθνώς τις τελευταίες μέρες, μετά και το περιθώριο τριών μηνών που πήρε η Ελλάδα από την Κομισιόν για να διαφυλάξει καλύτερα τα εξωτερικά σύνορά της και να ανακόψει το κύμα των προσφύγων.

Την ώρα που όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος έχει πέσει στους ώμους της Ελλάδας, ο διεθνής Τύπος με συνεχή δημοσιεύματα καλλιεργεί το κλίμα για αποπομπή της χώρας μας από τη ζώνη Σένγκεν.

Πριν μερικές μέρες οι FinancialTimes είχαν γράψει πως «Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες», ενώ η Weltσε αντίστοιχο δημοσίευμα ανέφερε, «Η υπερχρεωμένη και οικονομικά κατεστραμμένη χώρα αποτυγχάνει καθημερινά να φέρει εις πέρας αυτό το τεράστιο έργο».

Σήμερα μάλιστα οι Financial Times προχώρησαν το θέμα ένα βήμα παραπάνω, διεξάγοντας γκάλοπ, μέσω του οποίου ρωτούν τους αναγνώστες τους αν πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες.

Τα αποτελέσματα του γκάλοπ μέχρι στιγμής δείχνουν πως το 55% απαντά θετικά στο ερώτημα που θέτει η βρετανική εφημερίδα, ενώ το 45% λέει «όχι».

Σχετικές ειδήσεις