ΕΛΛΑΔΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων στις 3 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων στις 3 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, μετά τη σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων - μελών.

Ωστόσο, μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ για την κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και των συλλαλητηρίων της 4ης Φεβρουαρίου, οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν μία ημέρα πριν, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στις πορείες της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά, ότι προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα αιτήματα της απεργίας τα οποία είναι: Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.