ΕΛΛΑΔΑ

Το Νόμπελ Ειρήνης, οι κάτοικοι του Αιγαίου και ο σκαπανέας των θεμελίων της Ευρώπης!

Το Νόμπελ Ειρήνης, οι κάτοικοι του Αιγαίου και ο σκαπανέας των θεμελίων της Ευρώπης!

Η διεθνής καμπάνια που σκοπό έχει την συγκέντρωση υπογραφών ώστε οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου να διεκδικήσουν το Νόμπελ Ειρήνης, πλησιάζει στην κορύφωσή της.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Πίσω, όμως, από τις χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, απλώνεται μία θάλασσα που μέσα της συγκατοικεί το «δράμα» μαζί με το «μεγαλείο», η «ανθρωπιά» με την «απανθρωπιά», η «ληστεία» με την «προσφορά», ο «εκβιασμός» με την «δήθεν αθωότητα».

Ακόμη και αυτές τις ώρες που κάποιοι πνίγονται, που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και παιδιά που ουρλιάζουν γιατί γλιστρούν απ’ τα χέρια της μάνας και τους πατέρα τους, υπάρχουν οι «από πίσω» που κοιτάνε πώς θα εκμεταλλευθούν την χειρότερη προσφυγική κρίση που έχει ζήσει η Ευρώπη.

nobel

Άλλοι με τις απειλές και τους εκβιασμούς τους, άλλοι με το να τροφοδοτούν τους πολέμους που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, άλλοι με στρατηγική και σχέδιο κι άλλοι με το… Φανάρι του Διογένη!
Τι μπορεί να κάνει ένα βραβείο Νόμπελ Ειρήνης απέναντι σε αυτόν τον υπερμεγέθη σκαπανέα που διαλύει τα έτσι κι αλλιώς εύθραυστα θεμέλια της Ευρώπης;

Ή να’ χαμε να λέγαμε;

nobel1

Θα καταφέρει ένα Νόμπελ Ειρήνης το οποίο είναι βέβαιον πως θα χαιρετήσουν οι ηγέτες της ΕΕ., σε περίπτωση που το διεκδικήσουν οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, να σταματήσει τα ναυάγια;

σ.σ., ΕΔΩ μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι την Κυριακή (31/01/2016) οπότε και λήγει η προθεσμία.

Σχετικές ειδήσεις