ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τραυματίστηκε εργαζόμενος μετά από έκρηξη στη ΒΙΠΕ - Λουκέτο στην επιχείρηση

Πάτρα: Τραυματίστηκε εργαζόμενος μετά από έκρηξη στη ΒΙΠΕ - Λουκέτο στην επιχείρηση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κλείνει προσωρινά το πυρηνελαιουργείο που λειτουργούσε στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί και με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος.

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, πήρε την απόφαση να μπει «λουκέτο» στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έπειτα από αυτοψία που έκανε μετά την έκρηξη κλιμάκιο της διεύθυνσης Ανάπτυξης, και μετά την ανάκληση σήμερα, από την Πυροσβεστική, του πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η διακοπή λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου ισχύει μέχρις ότου διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα και αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες που προκλήθηκαν. Όσον αφορά στην επαναλειτουργία της εταιρίας, αυτή κατά με τον αντιπεριφερειάρχη, «θα γίνει μόνο εάν αποκατασταθεί η καλή λειτουργία της εταιρίας, κάτι το οποίο θα πρέπει να διαπιστωθεί από νέα αυτοψία της διεύθυνσης ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πρέπει να προσκομισθούν από την πλευρά της εταιρίας επικαιροποιημένα μηχανολογικά σχέδια της εγκατάστασης».

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σχετικά με την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου τόνισε πως η Περιφέρεια είχε διαμηνύσει στους υπευθύνους της εταιρείας πως «δεν θα ανεχθούμε να θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή» και πρόσθεσε: «Σήμερα ένας συνάνθρωπός μας κινδύνευσε. Άμεσα αποφασίσαμε να βάλουμε λουκέτο, μέχρι να διαπιστωθεί τι συνέβη, αλλά και να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην έχουμε πάλι παρόμοια θλιβερά περιστατικά».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων: «Δυστυχώς τα χέρια μας είναι "δεμένα". Έχουμε παρέμβει δεκάδες φορές για τη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όμως ο νομοθέτης έχει αφήσει ανοικτό ένα "παράθυρο". Για αυτό και ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο».

Σχετικά με το σημερινό περιστατικό, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχε τροποποιηθεί η σχετική Κ.Υ.Α. όπως έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό από τον αρμόδιο υπουργό, ώστε οι αδειοδοτήσεις να μην δίνονται μόνο με τη συμπλήρωση μιας αίτησης». Επίσης, πρόσθεσε ότι «με επιστολή μας εγκαίρως έχουμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει η διαδικασία αδειοδότησης, αλλά ταυτοχρόνως ζητούσαμε και ζητούμε αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του εργαζόμενου που τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σχετικές ειδήσεις