ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεων συνέχεια στα Διαβατά για το Κέντρο Μετεγκατάστασης Μεταναστών

Αντιδράσεων συνέχεια στα Διαβατά για το Κέντρο Μετεγκατάστασης Μεταναστών

Για μια ακόμα ημέρα, κάτοικοι των Διαβατών κινητοποιούνται κατά της δημιουργίας κέντρου προσφύγων στο στρατόπεδο της περιοχής τους.

Σήμερα Τετάρτη (10/02) κάτοικοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το στρατόπεδο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών, οι οποίες «πάγωσαν» μετά τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής.

Οι εργασίες στα Διαβατά θα συνεχιστούν και εφόσον βρεθεί νέος χώρος θα γίνει μεταφορά του κέντρου το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο εναλλακτικός χώρος που είχε προτείνει ο Γιάννης Μπουτάρης, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (γήπεδο Θερμαϊκού στα Σφαγεία) δεν πληροί τις προδιαγραφές λόγω προβλήματος στο ιδιοκτησιακό και αναζητείται νέα έκταση στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων. Προϋπόθεση είναι ότι οι προτάσεις θα πληρούν τα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και θα συνοδεύονται από βεβαιώσεις παραχώρησης.

«Σε κάθε περίπτωση» τόνισε ο υπουργός, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό».

Σχετικές ειδήσεις