ΕΛΛΑΔΑ

Κως: «Λαοθάλασσα» κατά της δημιουργίας του hotspot (pics&vid)

Κως: «Λαοθάλασσα» κατά της δημιουργίας του hotspot (pics&vid)

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην συγκέντρωση κατά την δημιουργία των hotspots στο νησί της Κω.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος της Κω, Γ. Κυρίτσης ο οποίος για μία ακόμη φορά είπε για τη στάση του Δήμου Κω για τα Ηotspot, τις 10+1 προτάσεις που ήδη έχει δώσει στους αρμόδιους και το αίτημα του να αναχωρήσουν τα ΜΑΤ από το νησί. Τόνισε επίσης να διδάξουμε ήθος, ψυχραιμία και οποιαδήποτε κίνηση γίνεται να είναι ειρηνική και όπως χαρακτηριστικά είπε «ακόμη και αν υπάρξουν βίαιες πράξεις προς εμάς ας φάμε ξύλο και να μην αντιδράσουμε».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ και ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων κ. Μανώλης Μπαλάσας, επισημαίνοντας και οι δύο τις συνέπειες που θα έχει η δημιουργία hotspot στο νησί.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το αστυνομικοί τμήμα της Κω όπου κρατούνται τα παιδιά από τα επεισόδια στο Πυλί, δίνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ...!!», ενώ τραγούδησαν και τον Εθνικό Ύμνο.

Επιχειρήθηκε από επιτροπή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων να συναντηθούν με τα παιδιά, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό λόγω του ότι ήταν ήδη για απολογία, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού κ. Μαλιλής, μεταφέροντας την πληροφορία ότι ήδη τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι και πιθανότατα σε λίγες ώρες και οι υπόλοιποι.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι Κυριακή στις 11:00 στο Πυλί στον Άγιο Γεώργιο θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: kostoday.gr

Σχετικές ειδήσεις