ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν στη νησίδα Κίναρο τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Βρέθηκαν στη νησίδα Κίναρο τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Βρέθηκαν λίγο πριν τις 8 το πρωί της Πέμπτης (11/02/2016), τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στην Κίναρο.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στη νησίδα Κίναρο.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο της άσκησης Αστραπή 2/16. Σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα, δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.

Σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εντοπισμό των τριών επιβαινόντων, η τύχη των οποίων αγνοείται.

kinairos

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.

Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις