ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Αναχώρησαν για τον Πειραιά εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη (pics)

Μπλόκα αγροτών: Αναχώρησαν για τον Πειραιά εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη (pics)

Αναχώρησαν απόψε με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα, οι αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, τη Μεσαρά και άλλες περιοχές του νομού, καθώς και αγρότες από την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Νεάπολη και το Οροπέδιο Λασιθίου κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι αγρότες, κατά τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών τους φθάνουν περίπου τους 2000 που επιβιβάσθηκαν στα πλοία «Κύδων» της ΑΝΕΚ και «Κνωσός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών, χωρίς τρακτέρ και αναχώρησαν στις 21:00 και 21:30 αντίστοιχα από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Μετά την άφιξή τους στον Πειραιά το πρωί της Παρασκευής, θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως αναφέρουν, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να εκφράσουν δυναμικά την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, σημειώνοντας ακόμη πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στο Ηράκλειο.

Πηγή φωτογραφιών: cretalive.gr