ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έφτασαν στον Πειραιά 3.000 αγρότες από την Κρήτη (pics)

Αγρότες: Έφτασαν στον Πειραιά 3.000 αγρότες από την Κρήτη (pics)

Έφτασαν το πρωί της Παρασκευής (12/2) τα τρία πλοία από την Κρήτη που μετέφεραν 3.000 αγρότες και κτηνοτρόφους από τους τέσσερις νομούς του νησιού.

Την αρχή έκανε λίγο μετά τις 05:40 το πρωί το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Blue Galaxy» στο πλοίο επέβαιναν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους νομούς Χανιών και Ρεθύμνης.

Λίγα λεπτά αργότερα κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά και τα άλλα δύο πλοία από την Κρήτη που μετέφεραν το μεγαλύτερο όγκο των αγροτών από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Οι αγρότες θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως αναφέρουν, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να εκφράσουν δυναμικά την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, σημειώνοντας ακόμη πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Σχετικές ειδήσεις