ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες στην Αθήνα – Αμπελουργοί Κρήτης: Η κυβέρνηση μας εξοντώνει

Αγρότες στην Αθήνα – Αμπελουργοί Κρήτης: Η κυβέρνηση μας εξοντώνει

«Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και υποστήριξε ότι «με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα».

Αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ.Ιερωνυμάκης είπε ότι τα αιτήματα είναι ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει.

«Εμείς, ως Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ», τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση. Ανέφερε, επίσης, ότι «δύο είναι οι τομείς, οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο: ο ένας είναι ο αγροτικός τομέας και ο άλλος ο τουριστικός, όπου από εκεί, όπως υποστήριξε, θα ζήσει ο εληνικός λαός».

Οι αγρότες εντός της ημέρας αναμένεται να κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Σχετικές ειδήσεις