Νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο Σταμάτιος Ράπτης

Newsroom Newsroom

Νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο Σταμάτιος Ράπτης

Τη θέση του αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου λαμβάνει ο έως τώρα υποναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, μέχρι πρότινος κλαδάρχης σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας.

Ο νέος Αρχηγός είναι από τον Πειραιά. Είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της ΑΕΝ Πλοιάρχων Ασπροπύργου. Έχει διατελέσει Διοικητής της 3ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ Λ.Σ., Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Διοικητής στην Επισκευαστική Βάση Λ.Σ., καθώς και Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου. Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Κυβερνήτης ΠΠΛΣ 020 και ως μάχιμος έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, στον νέο Αρχηγό έχουν απονεμηθεί 14 τιμητικές διακρίσεις (Μετάλλια, Παράσημα και Ευαρέσκειες).

Στον κ. Αθανασόπουλο απονεμήθηκε ο βαθμός του ναυάρχου εν αποστρατεία, με τη διατήρηση επί τιμή του τίτλου του Αρχηγού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και μετά την αποστρατεία του.

Με την ίδια απόφαση, το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε να παραλειφθούν ως αρχαιότεροι του επιλεγέντος αρχηγού και να θεωρηθούν «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», ο Α΄ Υπαρχηγος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Χονδρονάσιος και ο Β΄ Υπαρχηγος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός, στους οποίους απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Α΄ και Β΄ Υπαρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιστοίχως.

Παραλείφθηκαν και τέθηκαν επίσης, σε αποστρατεία, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Υποναύαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Τσάντζαλος, με τον τίτλο του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών, Υποναύαρχος Λ.Σ., Γεώργιος Συβίτος, με τον τίτλο του Επίτιμου Γενικού Διευθυντή Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα προήχθησαν και οι δύο στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved