ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αμετακίνητοι στα μπλόκα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αγρότες: Αμετακίνητοι στα μπλόκα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες που επιμένουν στα μπλόκα και συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να φτάσουν «μέχρι τέλους» δηλώνουν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες απέκλεισαν σήμερα από τις 15:00 το μεσημέρι έως και τις 21:00 το βράδυ την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών και στις τρεις λωρίδες των δύο ρευμάτων.

Όπως ανέφερε μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης, στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχε και δύναμη από το μπλόκο του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Οι αγρότες του μπλόκου στης θέση «Πράσινα Φανάρια», απέκλεισαν για μία ώρα από τις 20:00 το βράδυ την διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο.

Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστικής Βασίλης Μαυροσκάς, στόχος είναι αναδειχθεί ότι οι αγρότες είναι στη θέση τους και παραμένουν δυνατοί. «Παρά τις δηλώσεις που έγιναν χθες για αποχώρηση δύναμης από το μπλόκο, τις οποίες αποδίδω σε ένταση της στιγμής και χαρακτηρίζω άστοχες, από το σημείο δεν έφυγε κανείς και παραμένουμε στη θέση μας μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

Στο Δερβένι οι αποκλεισμοί θα έχουν ως εξής: Από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι κλειστά ήταν και τα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως και τις 18:0 δόθηκε στην κυκλοφορία μία λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε πλευρά.

Χαλκιδική

Οι αγρότες της Χαλκιδικής πραγματοποιούν συνέλευση για τις αυριανές τους κινητοποιήσεις. Σημειώνεται ότι στο νομό έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Κιλκίς

Δύο μπλόκα έχουν στηθεί στο νομό Κιλκίς, στα τελωνεία στους Εύζωνες και στη Δοϊράνη. Όσον αφορά το πρώτο θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-23:30) ενώ για το δεύτερο οι αγρότες θα αποκλείσουν τη διέλευση των οχημάτων από τις 18:30 έως τις 23:30.

Πέλλας

Στον νομό Πέλλας οι κόμβοι Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου θα κλείσουν από τις 18:00 έως τις 21:00.

Πιερία

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο καθολικός αποκλεισμός για τέταρτη ημέρα σήμερα.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ κατά το χρονικό διάστημα 12:00 με 24:00 θα κλείσει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Οι αγρότες από το μπλόκο της Παλαιοκώμης απέκλεισαν για πέντε ώρες στο ύψος της Αμφίπολης την παλιά εθνική οδό από τις 16:00 έως και τις 21:00. Οι αγρότες των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας παραμένουν στα μπλόκα με τους συμμετέχοντες να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αποκλεισμένα είναι και τα διόδια Μαλγάρων ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από 15 μέρες και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Οι αγρότες του νομού Λάρισας προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης και σε αποκλεισμούς επαρχιακών δρόμων δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις 17.00 έως τις 18.15, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν τον κόμβο Πλατυκάμπου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και για το ίδιο χρονικό διάστημα άλλη ομάδα αγροτών απέκλεισε τη γέφυρα Δαμασίου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης.

Επίσης, από τις 17.00, παραμένει κλειστή και η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος τους Αργυροπουλίου. Οι αγρότες σφίγγουν κάθε μέρα και περισσότερο τον κλοιό αναμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματα τους, με τα Τέμπη να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον.

Πελοπόννησος

Τους αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν την ίδια ώρα οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, συνεχίζεται ο επ' αόριστον αποκλεισμός τόσο της παλιάς όσο και της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

Από τις 18.00 έως τις 23.00 οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Κορίνθου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Επιπλέον οι αγρότες της Λακωνίας θα αποκλείσουν από τις 19.00 έως τις 20.00 την γέφυρα του Ευρώτα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Τρίπολης.

Τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, τροποποιούνται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας-Αγιάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 17.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού (χ/θ 445+500) και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 390+700), όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα οχήματα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Σχετικές ειδήσεις