ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδόπουλος: Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων

Παπαδόπουλος: Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με θέμα την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, στη Θεσσαλονίκη.

Την ανάγκη «να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που περιορισθεί το πέρασμα προσφύγων μέσω Ειδομένης ή κλείσει» υπογράμμισε ο Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος αποκάλυψε ότι:

«Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό ανθρώπων στη χώρα μας γιατί δεν θέλουμε να βρίσκονται σε δρόμους και πλατείες αλλά σε συγκεκριμένους χώρους».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, όσοι μείνουν στα κέντρα μετεγκατάστασης θα είναι για το μικρότερο αναγκαίο χρονικό διάστημα, μέχρι δηλαδή να γίνει η μετεγκατάστασή τους στις 66.000 θέσεις που θα αναπτυχθούν στην Ευρώπη.

Για την «άψογη» λειτουργία της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα μίλησε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης , προσθέτοντας πως: «Οι δήμαρχοι πρέπει να λειτουργούμε με ψυχραιμία και κατευναστικά», άποψη που συμμερίστηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Είναι ευθύνη της τοπικής κοινωνίας να υποδεχτεί συντεταγμένα και προετοιμασμένα αυτούς τους ανθρώπους, για λόγους αξιοπρέπειας τόσο των προσφύγων όσο και ημών των ιδίων», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

60% μείωση στις κρατήσεις από το εξωτερικό για την Χίο

Σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό έχει υποστεί η Χίος από το προσφυγικό ρεύμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Βουρνού, ο οποίος έκανε λόγο για μαζικές ακυρώσεις τσάρτερ από Αυστρία και Ολλανδία: «Μιλάμε για οικονομική καταστροφή με πτώση πάνω από το 60% των αφίξεων από το εξωτερικό και με τον εσωτερικό τουρισμό σχεδόν να έχει μηδενιστεί ενώ 4000 εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι το προσεχές καλοκαίρι».

Σχετικές ειδήσεις