ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες στον Ελαιώνα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες στον Ελαιώνα

Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφθηκε σήμερα (24/02/2016) 15μελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών των τριών Τομέων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Το κλιμάκιο του ΕΕΣ διέθεσε ανθρωπιστικό υλικό (1.500 μπουκάλια νερό 500 ml, 200 σακίδια και 40 πακέτα ατομικής υγιεινής για βρέφη) σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, εκπαιδευμένοι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας βρέθηκαν στον παιδότοπο του Κέντρου, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη στα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών, μέσα από δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στην κοινότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), παρουσία της Επικεφαλής του Γραφείου της IFRC στην Ελλάδα Karen Helene Bjornestad και αντιπροσωπείας του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού.

Τόσο η IFRC όσο και μεμονωμένοι ευρωπαϊκοί Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού συμπαρίστανται και ενισχύουν με τρόπο ουσιαστικό το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων πληθυσμών που καταφθάνουν στα ευρωπαϊκά εδάφη μέσω της Ελλάδας.