ΕΛΛΑΔΑ

Το «σπίτι της Καρδιάς» στην Σάμο (pics&vid)

Το «σπίτι της Καρδιάς» στην Σάμο (pics&vid)

Το «Γαλάζιο» στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού της Σάμου είναι μια πανέμορφη περιοχή με το γνωστό «δαντελωτό» των ελληνικών ακτών.

Μια περιοχή χωρίς σημαντική τουριστική εκμετάλλευση, ένας μικρός «θησαυρός» που πρέπει ο επισκέπτης του νησιού να αναζητήσει.

Όπως αναφέρει το samotimes.gr, τον τελευταίο χρόνο η περιοχή αυτή έχει γίνει ένα από τα σημεία όπου άνθρωποι καταφθάνουν από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παιδιά, γυναίκες με βρέφη στα χέρια , άντρες, στριμώχνονται σε πλαστικές λέμβους μιας χρήσης, με μηχανές που πολλές φορές δεν θα βγάλουν το ολιγόωρο ταξίδι, μέσα στο σκοτάδι, σε ήρεμη ή μανιασμένη θάλασσα.

Η κυρία Κατερίνα Αρβανίτη μένει στην περιοχή «Γαλάζιο» με το σπίτι της να βρίσκεται λίγο πάνω από την ακτογραμμή.

Το μονοπάτι που συνδέει την παραλία με τον κεντρικό δρόμο περνά μπροστά από το σπίτι της.

Τα ήσυχα βράδια στο σπίτι της κυρίας Κατερίνας «στοιχειώνουν» φωνές αγωνίας από αυτούς που παλεύουν με τα κύματα λίγο πριν την ακτή ή από τις φωνές της χαράς αυτών που κατάφεραν να διασχίσουν τη θάλασσα.

Άνθρωποι βρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι. Η κυρία Κατερίνα Αρβανίτη για να τους βοηθήσει μαζεύει τα βρεγμένα ρούχα που πετάνε και τους δίνει άλλα καθαρά και στεγνά.

7

Έφτιαξε για αυτούς ένα μικρό παράπηγμα, παράλληλα με το μονοπάτι, και το γέμισε ρούχα για παιδιά, γυναίκες και άνδρες, νερό, πάνες, κρουασάν.

«Σπίτι της καρδιάς» το ονόμασε και χωρά κάθε κατατρεγμένο που θα φτάσει στην πόρτα του.

Η κυρία Κατερίνα Αρβανίτη θα θυμάται για πάντα τις φωνές των ανθρώπων που προσπαθούσαν να σωθούν σε ναυάγιο που έγινε στην περιοχή και στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους.

Πηγή: samostimes.gr

Σχετικές ειδήσεις