ΕΛΛΑΔΑ

3ος Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί» – Βράβευση ερευνητών από την Πάτρα

3ος Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί» – Βράβευση ερευνητών από την Πάτρα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank.

Η τελετή βράβευσης των προκριθέντων στον Διαγωνισμό έγινε την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Στη σημασία της καινοτομίας στην ανάπτυξη της χώρας αναφέρθηκαν στο χαιρετισμό που απηύθηναν, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θόδωρος Φέσσας και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας.

matsoukas3

Ο καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιάννης Ματσούκας, και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος

Μεταξύ 208 προτάσεων επελέγησαν και βραβεύτηκαν δέκα προτάσεις στην κατηγορία «Καινοτομία» και δέκα προτάσεις στην κατηγορία «Εφαρμοσμένη Έρευνα».

Στην κατηγορία «Εφαρμοσμένη Έρευνα», μεταξύ των προτάσεων οι οποίες βραβεύθηκαν, δύο προέρχονταν από την Πάτρα. Συγκεκριμένα, η πρώτη ήταν του καθηγητή Χημείας, Γιάννη Ματσούκα, για φαρμακευτική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Επιστημονικό Πάρκο, καθώς και του ερευνητή, Χρήστου Αγγελόπουλου, με δεύτερο βραβείο, για έρευνα στην απορρύπανση εδαφών στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ).

matsoukas2

Ο αν. υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, και ο κ. Ματσούκας

Σχετικές ειδήσεις