ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης

Χανιά: Παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την διοργάνωση στις 8 Μαΐου στα Χανιά του 1ου μαραθώνιου αγώνα δρόμου Κρήτης που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ιεράρχη της εκκλησίας της Μεγαλονήσου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Χθες, Παρασκευή (26/02/2016) οι διοργανωτές παρουσίασαν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στην οποία υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον μαραθώνιο που στόχος των διοργανωτών όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης είναι να καθιερωθεί ως θεσμός. «Θέλουμε ο αγώνας αυτός να ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης και της χώρας να γίνει διεθνής», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Η ιδέα για την διοργάνωση του μαραθωνίου Κρήτης "γεννήθηκε" πριν από περίπου ένα χρόνο Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες και πιστεύομε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων υγείας Χανίων Γιώργος Αλογδιαννάκης.

Στην προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής ώστε ο αγώνας να είναι επιτυχής αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος του μαραθωνίου Βαγγέλης Παπαποστόλου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται όλοι να δώσουν το χίλια τοις εκατό».

Κατά την παρουσίαση της επίσημης σελίδας του αγώνα δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν το « παρών». Εκτός από τη διαδρομή του Μαραθωνίου θα πραγματοποιηθούν και μικρότερες διαδρομές των 2500 5000 και 10000 μέτρων, λαμπαδηδρομία, ποδηλατοδρομία, ενώ θα γίνουν και πολλές παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αφή της φλόγας στο βωμό του αγώνα θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαΐου, ενώ η επίσημη μέτρηση της διαδρομής του Μαραθωνίου θα γίνει στις 25 και 26 Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις