ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινη φιλοξενία 800 προσφύγων στην Δράμα

Προσωρινη φιλοξενία 800 προσφύγων στην Δράμα

Στην πρόταση να δεχθεί η πόλη της Δράμας τη φιλοξενία 800 προσφύγων κατέληξε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας που συνεδρίασε εκτάκτως,το βράδυτης Κυριακής (28/2), παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργυρή Πατακάκη και του μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.

Ο χώρος που υποδείχθηκε για την υποδοχή των προσφύγων βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας, όπου κρίθηκε ότι υπάρχει ενδεδειγμένο σημείο για τη φιλοξενία τους.

Πρόκειται για έναν χώρο που, όπως τονίστηκε, πρέπει να οργανωθεί ώστε να παρέχει τουλάχιστον τις ελάχιστες δυνατές συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής των προσφύγων, κάτι που περιλαμβάνει την επάρκεια μέσων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υγιεινής και σίτισής τους.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, προκειμένου να ενημερωθεί για τη μέχρι σήμερα οργάνωση που έχει γίνει με τους πρόσφυγες, οι οποίοι, από το βράδυ της Τετάρτης, φιλοξενούνται στην Καβάλα μετά την ανάσχεση που γίνεται από τις αστυνομικές αρχές στη ροή των προσφύγων προς την Ειδομένη.

Ειδικότερα, μετά και την άφιξη και των τελευταίων προσφύγων το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και την αναχώρηση ορισμένων εξ αυτών το πρωί της Κυριακής με κατεύθυνση περιοχή κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, όπου βρίσκεται στρατόπεδο, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στην Καβάλα περίπου 950 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 750 στο εκθεσιακό κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης" του Επιμελητηρίου στην περιοχή της Νέας Καρβάλης και οι άλλοι 200 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.

Σχετικές ειδήσεις