ΕΛΛΑΔΑ

Σκοταδισμός: Η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής μεταναστών!

Σκοταδισμός: Η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής μεταναστών!

Πρακτικές άλλων «μαύρων» εποχών θυμίζει η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει στα ΜΜΕ την είσοδο σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Την ώρα που περισσότεροι από 25.000 μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, η κυβέρνηση με πρακτικές σκοταδισμού, επιχειρεί να ρίξει… μαύρο στην ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αποκρύπτοντας το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Σε μία ακόμη κίνηση πανικού, το Μαξίμου απαγόρευσε χωρίς την παραμικρή εξήγηση την είσοδο δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων σε όλα τα κέντρα υποδοχής προσφύγων της χώρας, κλείνοντάς τους παράλληλα την πόρτα στα hotspots.

Παράλληλα, όχι μόνο δεν διευκρινίζει μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο αυτό, αλλά αρκείται να σημειώσει απλά πως η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ «μέχρι νεοτέρας».

Και όλα αυτά, ενώ ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα περισσότεροι από 25.000 απελπισμένοι πρόσφυγες, μετατρέποντας τη χώρα (από τη Λέσβο μέχρι την Ειδομένη) σε έναν απέραντο καταυλισμό, την ίδια ώρα που ανατριχιαστικές εικόνες ταλαιπωρημένων ξεριζωμένων (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά) είτε να κοιμούνται στο ύπαιθρο, είτε να περπατούν εξουθενωμένοι προς τα σύνορα, κάνουν το γύρο του κόσμου.

apagoreusi MME

Μετά το σάλο πάντως που προκλήθηκε, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι η προσωρινή αναβολή της πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, στα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα μετεγκατάστασης έγινε ύστερα από αίτημα των ίδιων των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών.

«Την παρούσα στιγμή, τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν όσους έχουν εισέλθει στη χώρα. Οι απασχολούμενοι στα κέντρα καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παραχθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν, αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι. Κατά δεύτερον, μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά και όσων εργάζονται σε αυτά, είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι από την κρίση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές πανεπιστημίων στα κέντρα».

Σχετικές ειδήσεις