ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ξέρω φρικτές λεπτομέρειες για τον Βαγγέλη», αποκαλύπτει συμφοιτητής του

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ξέρω φρικτές λεπτομέρειες για τον Βαγγέλη», αποκαλύπτει συμφοιτητής του

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στην Γαλακτοκομική Σχολή, όπως τις αποκαλύπτει ένας εκ των συμφοιτητών του και βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Φρικτές ήταν οι μέρες και οι ώρες για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, όταν έμπαινε στο στόχαστρο της «παρέας των Κρητικών».

Σύμφωνα με τον Νίκο Δάβρη, συμφοιτητή του αδικοχαμένου Βαγγέλη και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση θανάτου του άτυχου 20χρονου, «τον χτυπούσαν σε κάθε ευκαιρία. Εγώ ο ίδιος τον είχα δει με σκισμένο χείλος, ενώ υπάρχουν και άλλοι συμφοιτητές μας που είχαν δει εκδορές στα χέρια του. Κάποιες φορές του άρπαζαν το φαγητό, άλλες τον κλείδωναν στην ντουλάπα του δωματίου του. Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, γιατί είχε σκοτεινιάσει. Είχα ενημερώσει τόσο διευθυντή όσο και την υπεύθυνη της εστίας» αποκαλύπτει μιλώντας στην εφημερίδα "Espresso".

Ο μάρτυρας κατέθεσε στην ανακρίτρια όσα ξέρει για τα μαρτύρια σε βάρος του Βαγγέλη και υποστηρίζει ότι και ο ίδιος έζησε παρόμοιο εφιάλτη από τουλάχιστον δύο εκ των φερόμενων βασανιστών του.

Όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο κ. Δάβρης βρισκόταν στη Βραζιλία, αναζητώντας δουλειά. Επέστρεψε για να καταθέσει, κάτι που έκανε πριν από λίγες ημέρες στο γραφείο της ανακρίτριας επί τέσσερις ώρες.

«Με τον Βαγγέλη δεν ήμασταν κολλητοί, είχαμε συναντηθεί στο εστιατόριο και είχαμε κάτσει να φάμε μαζί. Θυμάμαι ότι στην αρχή ήταν ένα πολύ ευδιάθετο παιδί, πάντα χαμογελαστός και είχε πολλά όνειρα. Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι όταν θα τελείωνε τις σπουδές του, ήθελε να γυρίσει στην Κρήτη και να ξεκινήσει να φτιάχνει γιαούρτι με τον εξοπλισμό που του είχε ήδη πάρει ο πατέρας του. Ήθελε να είναι κοντά στην οικογένειά του... Κι ύστερα άρχισε να μαραζώνει, να κλείνεται στον εαυτό του» περιγράφει ο κ. Δάβρης, στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ίδιος ενημέρωσε τους υπεύθυνους της Σχολής Γαλακτοκομίας για τις υπόνοιες που είχε σχετικά με την κακομεταχείριση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συγκεκριμένη ομάδα σπουδαστών, κάτι που οδήγησε την υπεύθυνη της εστίας να του αλλάξει δωμάτιο.

«Πλησιάζοντας η μέρα που θα αποφοιτούσα, με πλησίασε και μου εκμυστηρεύτηκε όλα όσα υφίστατο τόσο καιρό από τους συμφοιτητές του. Με τρεμάμενη φωνή μου ανέφερε ότι τα είχε μάθει όλα (σ.σ. για την μεσολάβησή του)... "Αυτό που έκανες για μένα ούτε αδερφός σε αδερφό δεν κάνει", μου είχε πει τότε».

Τέλος, ο Νίκος Δάβρης, αποκάλυψε ότι είχε πέσει και ο ίδιος θύμα εκφοβισμού από τη λεγόμενη «παρέα των Κρητικών».

Σχετικές ειδήσεις