ΕΛΛΑΔΑ

Ανεστάλησαν οι εργασίες για hotspot στο Πάρκο Τρίτση

Ανεστάλησαν οι εργασίες για hotspot στο Πάρκο Τρίτση

Αναστέλλονται, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Νίκου Ζενέτου, οι εργασίες για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων σε χώρο δίπλα από το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον.

Δεν θα γίνει κέντρο υποδοχής προσφύγων στο δήμο Ιλίου

Πρόκειται για χώρο έκτασης 70 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του δήμου Ιλίου, δίπλα σε αθλητικό κέντρο, όπου συνεργεία με μηχανήματα του στρατού από το πρωί της Δευτέρας διαμόρφωναν το χώρο για να εγκατασταθούν σκηνές και προκατασκευασμένοι οικίσκοι. Τελικά 24 ώρες μετά αποχώρησαν.

Ο κ. Ζενέτος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και ότι είχε προτείνει εναλλακτικούς χώρους για τη δημιουργία του κέντρου.

Ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Βασίλης Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το βράδυ της Κυριακής, ότι ο καταυλισμός θα φιλοξενούσε περί τους 1.000 πρόσφυγες για διάστημα 5-6 εβδομάδων.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Σκάι, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ευθύνη του στρατού εξαντλείτο στην ισοπέδωση του χώρου και μόνο.