ΕΛΛΑΔΑ

«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από 3.350 πρόσφυγες και μετανάστες

«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από 3.350 πρόσφυγες και μετανάστες

Η νεότερη (05/03) καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά, αναφέρει ότι περίπου 3.350 είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενούνται στους χώρους που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ.

Βουλιάζει ο Πειραιάς από τους απελπισμένους ανθρώπους που περιμένουν να φύγουν για -κυρίως- την Ειδομένη με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και να προχωρήσουν προς την κεντρική Ευρώπη όπου είναι και ο προορισμός της πλειονότητάς αυτών.

Το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσαν δύο επιβατηγά πλοία το "Blue star 1" και το καταμαράν "Tera jet" με 975 άτομα από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ το μεσημέρι αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 54 από την Κω και 4 από την Κάλυμνο.

Αργότερα το βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» αναμένεται να καταπλεύσει κι αυτό στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας παραλάβει 325 μετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και ενώ κατευθύνεται προς τη Χίο από όπου θα παραλάβει και από εκεί άτομα.

Το πρωί με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά έγινε διανομή 5 τόνων γάλακτος στους σταθμούς που φιλοξενούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ενώ παράλληλα στην πύλη Ε2 εγκαταστάθηκαν προκάτ οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν ως συντονιστικό κέντρο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πολυιατρείο υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά αλλά και γραφεία για το συντονισμό και τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας και των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο Πειραιά καθημερινώς στα ιατρεία ελέγχονται περίπου 60 άτομα εκ των οποίων τα 40 είναι μικρά παιδιά και οι 20 μεγάλης ηλικίας.

Με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών εστιατορίων της πόλης του Πειραιά διανεμήθηκαν το μεσημέρι 1.500 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχετικές ειδήσεις