ΕΛΛΑΔΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι τρολάρει Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ (pics)

Το Πατρινό Καρναβάλι τρολάρει Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ (pics)

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν απόψε τα άρματα που θα συμμετάσχουν στην κορύφωση του Πατρινού καρναβαλιού την Κυριακή.

Όπως αναφέρει το Ioniantv.gr, φτιαγμένα με μεράκι από τους παραδοσιακούς τεχνίτες της Πάτρας με χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή τους, τα άρματα εντυπωσίασαν για ακόμα μια φορά με την ευρηματικότητα και την τεχνική τους αρτιότητα.

Ανάμεσά τους ξεχώρισε ένα άρμα που φέρνει σε πολύ κοντινή «σχέση» τον Τσίπρα με τον Ντάισελμπλουμ. Ο εμπνευστής του άρματος θέλει τους δύο άνδρες να έχουν υπογράψει ένα «σύμφωνο συμβίωσης», πολιτικής υφής για να μην παρεξηγούμαστε, το οποίο τους δένει και θα τους δένει για πάντα.

Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε αυτό το ανοίκειο πολιτικό «σύμπλεγμα» να δώσει την απαραίτητη προσοχή στην λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα την εμφανή αντιδιαστολή ανάμεσα στο χαρούμενο (και μάλλον γεμάτο αμεριμνησία) γέλιο στην απεικόνιση του Έλληνα πρωθυπουργού και στο σοβαρό ύφος του προέδρου του Eurogroup, την ίδια στιγμή που στο βάθρο της σχέσης τους συνωστίζονται προβλήματα όπως η παιδεία και το ασφαλιστικό.

Όπως και να έχει, είτε λόγω παράδοσης είτε λόγω όλων όσων συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, το καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για ένα πολιτικό σχόλιο με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή. Και όπως βλέπουμε τουλάχιστον από το άρμα των δύο «φίλων», οι Πατρινοί φαίνεται να είναι σε μεγάλα πολιτικά (και όχι μόνο) κέφια στο φετινό τους καρναβάλι.

Σχετικές ειδήσεις