Καθυστερήσεις στο Τελωνείο Κήπων λόγω μαζικής προσέλευσης τουριστικών λεωφορείων

Newsroom Newsroom

Καθυστερήσεις στο Τελωνείο Κήπων λόγω μαζικής προσέλευσης τουριστικών λεωφορείων

Πολύωρες καθυστερήσεις στον τελωνειακό έλεγχο, σημειώθηκαν σήμερα από το πρωί στο τελωνείο των Κήπων Έβρου, στο ρεύμα εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τουριστικών λεωφορείων που προσέρχονται από χθες το βράδυ από τη γείτονα χώρα.

Όπως εξήγησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο οι αστυνομικές αρχές του τελωνείου, το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης στους Κήπους τουριστικών λεωφορείων από την Τουρκία με προορισμό τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ξάνθης. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι η αύξηση της κίνησης άρχισε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ η συμφόρηση και οι καθυστερήσεις ελέγχου των διερχομένων επιβατών ξεκίνησε από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Ξαφνικά στις 12.00 το βράδυ της Παρασκευής προσήλθαν ομαδικά στο τελωνείο 30 λεωφορεία, μέχρι τη 13:00 σήμερα το μεσημέρι άλλα 75 λεωφορεία και μέχρι αυτή τη στιγμή συνολικά έχουν διέλθει περίπου 110. Αυτή η μαζική προσέλευση σε συνδυασμό με την χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου η οποία υπαγορεύεται από τον Κώδικα Θεωρήσεων, οδήγησαν στις καθυστερήσεις», εξήγησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία ελέγχου στα τελωνεία έχει διαφοροποιηθεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, καθώς μετά την έκδοση από το σύνολο των προξενείων θεωρήσεων βίζας οι οποίες φέρουν και δακτυλικά αποτυπώματα, προβλέπεται κατά τον τελωνειακό έλεγχο η υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων όλων των διερχομένων επιβατών προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η κίνηση στο τελωνείο και θα έχουν αναχωρήσει όλα τα λεωφορεία, ο αριθμός των οποίων ήδη έχει μειωθεί αισθητά και είναι διαχειρίσιμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved