ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν στην Ειδομένη οι πρόσφυγες που είχαν φτάσει στο χωριό Χαμηλό

Επιστρέφουν στην Ειδομένη οι πρόσφυγες που είχαν φτάσει στο χωριό Χαμηλό

Εγκαταλείπουν την προσπάθεια να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει χθες Δευτέρα (14/03) στο χωριό Χαμηλό και επιστρέφουν στην Ειδομένη.

Αφού πέρασαν ένα βράδυ μέσα στο κρύο, με το θερμόμετρο να έχει πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, οι εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν ξεκινήσει από την Ειδομένη και είχαν φτάσει περνώντας μέσα από τον χείμαρρο, στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν σήμερα το πρωί να εισέλθουν στα Σκόπια, αναγκάζονται να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού των Σκοπίων, ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες χίλιοι περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους.

Κατόπιν αυτού κατά ομάδες οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Χαμηλό και επιστρέφουν στον καταυλισμό όπου οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες καθώς βρέχει από το πρωί και το κρύο είναι δυνατό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις