ΕΛΛΑΔΑ

Δολιανά Ιωαννίνων: Έκλεισαν το δρόμο στο ενδεχόμενο μεταφοράς και άλλων προσφύγων (vid)

Δολιανά Ιωαννίνων: Έκλεισαν το δρόμο στο ενδεχόμενο μεταφοράς και άλλων προσφύγων (vid)

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της διασταύρωσης που οδηγεί στα Δολιανά προχώρησαν οι κάτοικοι του χωριού απαιτώντας να μην μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες στη Μαθητική Εστία , όπου φιλοξενούνται ήδη 207 πρόσφυγες με τον συγκεκριμένο χώρο να μπορεί να φιλοξενήσει 150 άτομα.

Ο δρόμος έκλεισε από το βράδυ της Δευτέρας (21/3) όταν πληροφορήθηκαν εντελώς ξαφνικά πως 4 λεωφορεία με 210 πρόσφυγες κατευθύνονταν προς τη Μαθητική Εστία.

Σήμερα (23/3) το πρωί με βάρδιες οι κάτοικοι κρατούν κλειστή τη διασταύρωση έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους και τους μαθητές και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν από το σημείο μέχρι να λάβουν επίσημη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να μεταφερθούν και άλλοι πρόσφυγες στην Τ.Κ Δολιανών ενώ παράλληλα προειδοποιούν και για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Φιλοξενούμε ήδη 207 άτομα ,τους υποδεχθήκαμε με αγάπη και όλοι μαζί καθημερινά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ζουν αξιοπρεπώς. Ο χώρος όμως της Μαθητικής Εστίας δεν "σηκώνει" άλλον αριθμό προσφύγων .Να φέρουν εδώ ανθρώπους και να τους στοιβάξουν σε ένα χώρο οδηγώντας τους σε μια ατελείωτη ταλαιπωρία ,αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει κανείς στο χωριό μας» δήλωσαν κάποιοι εξ αυτών στην κάμερα του epirus-tv-news.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από τον Δήμο Πωγωνίου υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως: «Οποιαδήποτε άλλη κίνηση από την πλευρά του Υπουργείου θα μας βρει απέναντι και θα προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική Κοινότητα Δολιανών και κατ’ επέκταση ο Δήμος Πωγωνίου σε «αποθήκες ψυχών».

Σχετικές ειδήσεις