ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση… διαμαρτυρίας από πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη!

Παρέλαση… διαμαρτυρίας από πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη!

Πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, προχωρούν σε διαμαρτυρία για τα κλειστά σύνορα.

Από την Πέμπτη (24/03/2016) μία ομάδα προσφύγων έχουν στήσει σκηνές στην Πλατεία Αριστοτέλους ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στον «εγκλωβισμό» τους στην Ελλάδα.

Η οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν σήμερα στο σημείο όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες, να τους συμπαρασταθούν και να διαδηλώσουν μαζί τους.

skines1

«Ο αγώνας των προσφύγων είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει. Παλεύουμε για να ακυρώσουμε στην πράξη τη συμφωνία του αίσχους ΕΕ-κυβέρνησης με την Τουρκία. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με διαδηλώσεις, ψηφίσματα, υπογραφές, με αποκορύφωμα την απεργία στις 7 Απρίλη όπου θα διαδηλώσουμε ενάντια στα Μνημόνια και την Ευρώπη-φρούριο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και καταλήγει: «Όλες και όλοι Παρασκευή 25 Μάρτη στις 9πμ στο άγαλμα Βενιζέλου για να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες και να διαδηλώσουμε μαζί τους προς το χώρο της παρέλασης, παλεύοντας για ανοιχτά σύνορα για όλους».

Εν τέλει η πορεία διαμαρτυρίας δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της μικρής προσέλευσης κόσμου...

Σχετικές ειδήσεις