ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Κλειστή για τα φορτηγά η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων

Στιγμές έντασης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και μεταξύ αγανακτισμένων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή για αρκετές μέρες, κάποιοι και εβδομάδες

Κλειστή για τα φορτηγά παραμένει για δεύτερο 24ωρο η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του βενζινάδικου του Πολυκάστρου, από πρόσφυγες που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα και επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ η κίνηση των φορτηγών διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Ανάλογη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην κινητοποίηση επί της εθνικής οδού, όταν, οδηγός νταλίκας, που εκινείτο προς Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο κλείσιμο του δρόμου, διαπληκτίστηκε με πρόσφυγες. Τα «αίματα άναψαν» και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να ηρεμήσει ο οδηγός που πείστηκε τελικά και αποχώρησε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στιγμές έντασης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και μεταξύ αγανακτισμένων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή για αρκετές μέρες, κάποιοι και εβδομάδες. Τα περιστατικά αυτά έληξαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο μεταξύ, η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδα - Σκοπίων, παραμένει για 16η μέρα υπό κατάληψη, από πρόσφυγες και μετανάστες, που αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων.

Σχετικές ειδήσεις