ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας των ταχυδρόμων της Αττικής την Παρασκευή

Στάση εργασίας των ταχυδρόμων της Αττικής την Παρασκευή

Προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην διανομή.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Νομού Αττικής, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διανομή, τα οποία οι πολίτες τα βιώνουν στην ταχυδρομική εξυπηρέτησή τους με μεγάλες καθυστερήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & νομού Αττικής, αναφέρει ότι από τις 15 Μαΐου, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα οπότε λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων, καθώς η κυβέρνηση και η διοίκηση του Οργανισμού δεν έχουν ξεκινήσει καμία σχετική διαδικασία αντικατάστασης προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

"Με τη λήξη των εποχικών συμβάσεων, οι περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται σήμερα με δυσκολίες, λόγω κενών, θα εξυπηρετούνται σχεδόν μια φορά την εβδομάδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες τα κενά στην εξυπηρέτηση μπορεί να φτάνουν ακόμα και τις δέκα ημέρες" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται πως μέσα στην τελευταία πενταετία η μείωση του προσωπικού στο Λεκανοπέδιο έχει πλησιάσει στο 50%.

Τέλος, το Σωματείο κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία, κάνοντας λόγο για "παράλυση" ενός ιστορικά δημόσιου Οργανισμού.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα μείωσης, σύμφωνα με το Σωματείο, θα είναι:

- Οι περιοχές Γλυκά Νερά - Παιανία - Σπάτα - Παλλήνη- Γέρακας - Ανθούσα και Κάντζα, εξυπηρετούνται σήμερα από 36 διανομείς. Από τον επόμενο μήνα θα εξυπηρετούνται από 22. Πρακτικά η διανομή της αλληλογραφίας θα φτάνει να γίνεται σχεδόν μια φορά την εβδομάδα.

- Σε Παλαιό Φάληρο & Άλιμο, οι 35 διανομείς που υπηρετούν σήμερα, θα μειωθούν σε 23.

- Στις περιοχές Χαλάνδρι - Βριλήσσια - Φιλοθέη & Πεντέλη όπου ήδη η αλληλογραφία επιδίδεται με κενά, οι 45 διανομείς θα περιοριστούν σε 33 ενώ στην Αγία Παρασκευή, οι 17 διανομείς θα γίνουν μόλις 9.
Στον τομέα Αμαρουσίου - Πεύκης - Μελισσίων από τους 41 διανομείς θα μείνουν μόλις 23, στη Δάφνη από 32 θα μείνουν 23, στους Αμπελόκηπους οι 47 θα γίνουν 35, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο σύνολο της διανομής.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων