ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επεισόδια στην Ειδομένη - Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τους Σκοπιανούς (video)

Νέα επεισόδια στην Ειδομένη - Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τους Σκοπιανούς (video)

Ομάδα προσφύγων επιχείρησε να ρίξει το φράχτη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων και να εισέλθει στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ένταση και πάλι στην Ειδομένη, όταν με μικρή ομάδα προσφύγων προσπάθησε ν΄ ανοίξει ένα σημείο του φράχτη που εκτείνεται στον καταυλισμό, προκειμένου να περάσει στα Σκόπια. Οι πρόσφυγες πέταξαν και πέτρες προς τους σκοπιανούς αστυνομικούς.

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αρχές της γειτονικής χώρας ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Κάποιοι από τους πρόσφυγες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Ωστόσο από νωρίς το απόγευμα επικρατεί ηρεμία μετά την ένταση που δημιουργήθηκε όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να ξηλώσουν κομμάτι του φράχτη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων. Ολοι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αποχωρήσει, όπως και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, τα Σκόπια προχώρησαν σε μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων που είχαν περάσει στο έδαφός τους, στέλνοντας στην Ελλάδα περισσότερα από 40 άτομα.

Από το πρωί σήμερα η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τους αυστηρούς ελέγχους που είχε ξεκινήσει χθες στη γέφυρα του Αξιού, στα οχήματα τα οποία προσέρχονται, στον καταυλισμό της Ειδομένης. Μάλιστα νωρίτερα το πρωί, αστυνομικοί συνέλαβαν μια Γερμανίδα επειδή είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.

Επίσης, στην περιοχή κατέφθασε το πρωί ειδικό κλιμάκιο που διενεργεί ελέγχους σε μικροπωλητές που έχουν αναπτυχθεί στην Ειδομένη.

Επτά συλλήψεις αλληλέγγυων στην Ειδομένη

Σε δύο ακόμη συλλήψεις προχώρησε αργά το απόγευμα η αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί στην περιοχή της Ειδομένης.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Τσέχο και μία συνομήλικη συμπατριώτισσά του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης κι ένα μαχαίρι.

Νωρίτερα η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει σε πέντε ακόμη συλλήψεις. Συγκεκριμένα, το πρωί συνελήφθη μια Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού και λίγο αργότερα τρεις Νορβηγοί (δύο γυναίκες κι ένας άνδρας) καθώς και μία Αγγλίδα για κατοχή ασυρμάτου. Και οι τέσσερις επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, τέσσερα λεωφορεία αναχώρησαν -μέχρι στιγμής- σήμερα από την Ειδομένη για το κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου.

Σχετικές ειδήσεις