Εκπαιδευτές οδήγησης απέκλεισαν το υπουργείο Μεταφορών

Newsroom Newsroom

Εκπαιδευτές οδήγησης απέκλεισαν το υπουργείο Μεταφορών

Εκπαιδευτές οδήγησης που διαμαρτύρονται για την κατάργηση των επιδομάτων που ελάμβαναν, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (13/04) έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εκπαιδευτές είδαν, λόγω του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, τα επιδόματα που ελάμβαναν για τις εξετάσεις να καταργούνται και προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Ηλιάδης, ανέφερε ότι η αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε ότι ο κλάδος έχει πρόβλημα να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και τις φορολογικές του υποχρεώσεις ενώ σημείωσε ότι πάνω από 10.000 είναι ο κόσμος που περιμένει να πάρει το δίπλωμά του.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι «ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές», ενώ τόνισε ότι την Τρίτη έγινε μια πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια.

«Τους είχαμε αποστείλει 2-3 έγγραφα όπου αναλύαμε αριθμητικά την κατάσταση, αρχικά ήταν αρνητικοί» επεσήμανε η υφυπουργός. Κατόπιν εξηγήσεων, ωστόσο, ανέφερε ότι «μείναμε σύμφωνοι ότι θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο» με βάση τα δεδομένα της συζήτησης της Τρίτης, ενώ θα υπάρξει και επόμενο ραντεβού εφόσον αυτό που τους αποσταλεί δεν κρίνεται επαρκές.

Αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα είχαν μελετήσει, αλλά «ως υπουργός τους κατέστησα σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα» επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, ενώ το κράτος χάνει έσοδα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved