ΕΛΛΑΔΑ

Αχιλλέας Μπέος: Αδίστακτος δολοφόνος ζώων ο παυθείς - υπόδικος δήμαρχος Βόλου

Αχιλλέας Μπέος: Αδίστακτος δολοφόνος ζώων ο παυθείς - υπόδικος δήμαρχος Βόλου

Η ιστορία και η δράση του Αχιλλέα Μπέου είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για το ρόλο του τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΘΕΝΤΟΣ - ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Η ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Ο ορισμός του «λαϊκιστή», κ. Μπέος κατόρθωσε με δημαγωγικό τρόπο να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών του Βόλου που τον εξέλεξαν δήμαρχο της πόλης για να μετατρέψει την περιοχή σε... Μονακό, όπως τους υποσχέθηκε.

Μέσα σε λίγους μήνες, αντιλήφθηκαν το λάθος τους, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά... Ο ψευτοτσαμπουκάς και βαρύμαγκας δήμαρχός τους είχε πια λάβει θέση στο «θρόνο» του δημοτικού συμβουλίου, από όπου έστηνε φαντασμαγορικές φιέστες δήθεν εκρήξεων και δήθεν δράσεων, με πρόσχημα το «καλό» της τοπικής περιοχής.

Πριν λίγο καιρό (14/12/2015) ήρθε η παύση του από τη θέση του δημάρχου Βόλου λόγω της παραπομπής του σε δίκη, με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες («σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης»). Ο υπόδικος παράγοντας της «Καμόρα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους, αφού κατέβαλε εγγύηση 300.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για εκβιασμό. Και πάλι, όμως, εξαγόρασε την ποινή του! Ο ίδιος άνθρωπος, επίσης, ομολόγησε δημόσια ότι «ξέχασε» να δηλώσει στην Εφορία σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ!

Μπορεί, λοιπόν, να παύθηκε από τη θέση του δημάρχου, καθώς σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη του για το «σκάνδαλο Koriopolis», ωστόσο είχε προλάβει με τη δράση του να δυσφημήσει τόσο το Βόλο όσο και ολόκληρη τη χώρα.

Η πλέον ντροπιαστική και μαύρη σελίδα στα έργα και τις ημέρες της θητείας Μπέου στο δημαρχικό θώκο αποτέλεσε η υπόθεση του Δημοτικού Κυνοκομείο Βόλου.

Όταν δεν... έβαζε ζωντανά προβατάκια στις φάτνες της πόλης του, ο Μπέος άφηνε εκατοντάδες σκυλιά να αργοπεθαίνουν από την ασιτία στο Δημοτικό Κυνοκομείο της πόλης, καθώς δεν ήταν υποχρεωμένος, όπως υποστήριζε, αφού τα είχε περισυλλέξει από τους δρόμους, να τα ταΐσει!

Οι εικόνες που είχε παρουσιάσει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου κι οι οποίες έδειχναν περίπου 70 σκελετωμένα σκυλιά, τα οποία έκλεισε ο παυθέντας δήμαρχος Βόλου στο Δημοτικό Κυνοκομείο, είχαν σοκάρει το πανελλήνιο, ενώ έφτασαν μέχρι την... άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προκαλώντας έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις.

11

Φρίκη παντού! Σκυλιά πεθαμένα από την πείνα μέσα στα κλουβιά, να τα τρώνε τα σκουλήκια και οι μύγες, ένα σκυλί με καρκίνο να αργοσβήνει αβοήθητο, όλα σε ακραίο υποσιτισμό, θέμα λίγων ημερών να πεθάνουν κι αυτά. Κουτάβια νεκρά στον περιφραγμένο χώρο να λιώνουν... Όλος ο χώρος να μυρίζει πτώματα ζώων, πολλά άρρωστα και με πληγές.

Τα παραπάνω απέδειξε με ντοκουμέντα η αυτοψία που πραγματοποίησαν, μετά από καταγγελίες, οι υπεύθυνοι της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στο δημοτικό καταφύγιο στις Γλαφυρές.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, έπειτα από διαγωνισμό, ο Νικόλαος Πολύζος είχε αναλάβει τη διαχείριση του κυνοκομείου, με αμοιβή 6.000 ευρώ το χρόνο από δημοτικά κονδύλια συν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Μετά τις καταγγελίες και τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου συνελήφθη.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, Μαρία Παπαδοπούλου και η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση, Φλωρίκα Τσιρογιάννη κατέθεσαν αμέσως μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου, απατώντας να μπει λουκέτο στο κυνοκομείο – Νταχάου και ζητώντας να επανενταχθούν τα αδέσποτα της πόλης ένα προς ένα και ο δήμαρχος να μεριμνήσει για την ευζωία τους.

2

Ποια ήταν η απάντηση του δολοφόνου ζώων και μέχρι πρότινος δημάρχου Βόλου; Ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή!

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον τηλεοπτικό σταθμό «Astra TV» απέδειξε πόσο αδιαφορεί για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων, αλλά και το θράσος με το οποίο πολιτεύεται.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή και ότι εκείνος σκοπεύει να τα εγκαταλείπει – αυτά που περισσεύουν και δεν χωράνε στο Δημοτικό Κυνοκομείο – σε χωράφια και ορεινές περιοχές 60 χιλιόμετρα από την πόλη κι ας πάνε εκείνοι που νοιάζονται να τα φροντίσουν...

Άλλωστε, με ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει «μπαχαλάκηδες» και «βρομιάρηδες» όσους διαμαρτύρονταν για την κακοποίηση των ζώων και κατήγγειλαν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο, στα Γλαφυρά Μαγνησίας.

Διαβάστε επίσης:

«Βροχή» οι καταγγελίες για «μαύρο χρήμα» του Μπέου σε τοπικά ΜΜΕ του Βόλου!

Ο Μπέος, ο «αυτοφωράκιας» Δήμαρχος και οι μηνύσεις...

Αχιλλέας Μπέος: Ο άνθρωπος που έκανε το Βόλο... Φαρ Ουέστ!

Σχετικές ειδήσεις