ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθήτριες

Κέρκυρα: Εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθήτριες

Μόλις 9 και 11 χρονών ήταν τα θύματα του 51χρονου δασκάλου, ο οποίος «πρωταγωνιστεί» σε υπόθεση παιδεραστίας που έχει σοκάρει όχι μόνο την Κέρκυρα αλλά κι ολόκληρη τη χώρα.

Στον δάσκαλο επιβλήθηκε αναστολή άσκησης καθηκόντων, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η απόφαση ελήφθη για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα, επειδή συνελήφθη επ' αυτοφώρω από την Ελληνική Αστυνομία για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθήτριας του σχολείου όπου υπηρετούσε».

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος εκπαιδευτικός που δίδασκε σε περιφερειακό σχολείο της Κέρκυρας, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (13/04), μετά από καταγγελίες γονέων, σύμφωνα με τις οποίες, προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών τους.

Ο 51χρονος φέρεται να ασελγούσε στην 11χρονη μαθήτρια από την αρχή της σχολικής χρονιάς και στην 9χρονη τον τελευταίο μήνα.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γονείς των μαθητών του περιφερειακού δημοτικού σχολείου, «ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συνέβαινε τέτοιο περιστατικό στο σχολείο τους», ενώ μίλησαν για έναν δάσκαλο «πέραν κάθε υποψίας, αρκετά φιλικό με τους μαθητές και τις μαθήτριες».

Από τη μεριά τους, «μουδιασμένοι» από το άκουσμα της είδησης είναι και οι δάσκαλοι του σχολείου, το οποίο έχει δυναμική 238 μαθητών.

Σχετικές ειδήσεις